3*6 rågbröd
50 g jäst
6 dl vatten
6 dl rågmjöl
6 dl vetemjöl
1-2 tsk salt
2 msk olja
(jag hade i lite valnötter också, smaskens!)
- Lös upp jästen i vatten som är 37 grader.
- Blanda i resten av ingredienserna, degen ska vara kladdig.
- Låt jäsa 30-45 min.
- "Fös" ut degen i önskad form på en plåt med bakplåtspapper. Jag brukar fösa ut degen som en rektangel som täcker hela plåten.
- Låt jäsa i 30 min. Sätt på ugnen på 225 grader.
- Skär skåror i brödet efter hur stora du vill att bröden ska bli, t.ex. 4*4 eller 4*5 (om du gjort en rektangel). Nagga sedan brödet med en gaffel.
- Grädda mitt i ugnen i 15-20 min.
Så här blev mina bröd idag. De jäste lite dåligt och ser därför lite platta ut, de brukar bli mycket fluffigare. Men gott blev det ändå =)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar