Till kvällen fick P bestämma maten så då åt vi kycklingwok med hoisinsås och cashewnötter och till efterrätt blev det vit chokladmousse.
Mumsig kycklingwok! |
Ännu mumsigare chokladmousse med hallon! |
Woken är väldigt enkel och här kommer receptet:
För 4 personer, ca 20 min.
600 g kycklinglårfilé (vi tog kycklingfilé, gick också bra!)
70 g osaltade cashewnötter
5 dl vatten
1 tsk salt
6 salladslökar
2 paprikor, gärna olika färger
2 torkade piripiri (som alternativ går färsk spansk pappar eller sambal oelek också bra)
1 msk rapsolja
1 ½ msk japansk soja
2 ½ msk hoisinsås
- Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna på medelvärme tills de fått färg. Ta upp och låt svalna.
- Putsa och skär filéerna i ca 2 cm stora bitar. Koka upp vatten och salt i en wok (eller gryta). Lägg i kycklingbitarna och koka dem ca 5 min. Ta upp dem med en hålslev och häll bort vattnet.
- Ansa och strimla salladslökarna. Kärna ur och strimla paprikorna. Krossa piripirin.
- Fräs de kokta kycklingbitarna i olja i woken i ca 1 min. Tillsätt salladslök, paprika och piripiri och stek ytterliggare ca 2 min. Tillsätt soja och hoisinsås och vänd runt ca 30 sekunder. Blanda ner de rostade cashewnötterna och servera med ris.
Här kommer recept på chokladmoussen också, för 4 personer.
2 dl grädde
100 g vit choklad
100 g bär för garnering
- Bryt chokladen i mindre bitar och smält bitarna på låg värme tillsammans med grädden. När chokladen precis smält, häll upp blandningen i en burk och ställ i kylen åtminstone över natten (ska helst göras 24 h innan servering).
- Häll upp blandningen i en skål och vispa upp den till en lös mousse. Den blir snabbt tjock så var aktsam så att den inte blir för stabbig.
- Lägg upp i portionsglas och servera med färska bär.
Här kommer två andra bilder också, som jag tog på vägen hem från SLU i måndags.
Så här såg det ut mot SLU, alltså där jag kom ifrån. |
Så här såg det ut in mot stan. Jag hann tack och lov hem innan regnet började vräka ner! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar