Igår var jag och P ute vid högarna för en eftermiddagspromenad. Jag gick/sprang ofta där förut innan jag och P flyttade ihop. Det är nog det enda jag saknar med min gamla lägenhet, närheten dit ut. I alla fall så hittade vi lite kantareller när vi var där. Lite oväntat redan i juni, men å andra sidan har jag läst i DN (tror jag det var) att de redan kommit. Det passade bra just nu eftersom vi ska äta kantarellpaj nån dag i veckan som kommer (vi har kvar svamp sen förra året).
|
Årets första kantareller =) |
Till middag igår åt vi "Pulled Pork", som min jobbarkompis E tipsat mig om. Först slår man på ugnen på 125 grader och sen tar man en bit benfri fläskkarré (vår bit var 1,3 kg och räckte till 5 port), saltar och pepprar runt hela och lägger biten i t.ex. en gjutjärnsgryta m lock. Sen skalar man och klyftar två gula lökar, dessa slängs ner runt köttet. Sen skalar man en hel vitlök och lägger ned de hela klyftorna i grytan. Sist häller man på ca 3 dl barbequesås med hickorysmak (gillar man inte hickory kan man säkert ta nån annan). Locket läggs på och grytan ställs på ett galler i nedre delen av ugnen i ca 4-5 timmar (köttet är klart när det nått en innertemperatur på 80-85 grader).
|
Benfri fläskkarré, lök och vitlök täckt med hickorysås. |
När köttet är klart tas det ur ugnen och så ska man dra isär det med en gaffel (därav namnet) och röra runt det i såsen.
|
Färdigt kött! |
Vi missade den detaljen i receptet och skar i stället upp skivor av köttet, det gick också bra!
|
Köttmästaren fick uppdraget att skära! |
Till köttet hade vi köpt surdegsbröd, avokado, rödlök, paprika och gräddfil.
|
Nu är middagen nästan klar! |
Brödet skar vi i ganska tjocka skivor och sen rostade vi det. Sen la vi ihop våra mackor och de var smaskens!!!
|
Mums! |
Detta är ett recept som tar lite tid, men det är mycket enkelt och jag kan varmt rekommendera det!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar